Corgi Tudástár

Rengeteg megkeresést és üzenetet kaptam a múltkori írásom kapcsán. Ebben a cikkben azt próbáltam érzékeltetni, hogy miért érdemes körültekintőnek lenni kiskutya vásárlás előtt. A fókusz a tenyésztő és a szaporító között tulajdonképpen arra mutatott rá, hogy -e két csoportnak teljesen más a célja. De azt nem írtam le, hogy akkor most konkrétan mire...

Már régóta gondolkozom ezen sorok leírásán. Nagyon elfoglalt voltam mostanában, de azt hiszem, hogy ez a téma nem is lehetne máskor aktuálisabb, mint napjainkban. A közelmúltban meghalt II. Erzsébet Királynő, és e sajnálatos esemény kapcsán a Corgik újra előtérbe kerültek. Minden cikkben, tv riportban a Corgikról volt szó mostanában. Gyakorlatilag...

Erről a betegségről sok minden kering az interneten. Magyar nyelvű tudományos cikk sajnos nem elérhető. Így egy angol nyelvű cikket közlünk erről, akit mélyebben érdekel a téma, az biztosan elolvassa.

Általános megjelenés: Mélyre állított, erőteljes, robosztus, éber és élénk, szubsztancia és szívósság benyomását keltve kis formátumban.

A corgi általánosságban egészséges fajta. Mégis terhelheti néhány betegség, melyek ha a tenyésztő nem kellően körültekintő, bizony a későbbiek során gondot okozhatnak. Szerencsére ezek a betegségek ma már szűrhetőek, így kiküszöbölhető manifesztálódásuk.