A Great By Lucky kennelt 2010-ben alapítottuk, ekkor jegyezte be az FCI.

Ebben az évben született nálunk az első alom kiskutya, ám ekkor még szálkásszőrű tacskó tenyésztéssel foglalkoztunk. A fedeztetésekért általában nem a "szomszédba" mentünk, jártunk Olaszországban, Csehországban, Hollandiában, Szerbiában. Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a tacskó munka (vadász) kutya, így a tenyésztésbe vont egyedekkel munkavizsgát tettünk. Szerettük volna, ha a nálunk született kölykök egészségesek, így az aktuálisan ajánlott szűréseket is elvégeztük, mielőtt belevágtunk volna egy alom lehozásába.

Számtalan kiállításon vettünk részt kutyáinkkal. Egy munka vonalú tacskóval kezdtük, Tüsöksori-Ugrasztó Barkával, akiből a lehető legjobbat hoztuk ki annak ellenére, hogy nem show vonalból származott. HCH, HGRCH, SRBCH, ROCH, ICH VCH címeket ért el.

Egy show vonalból vásárolt kutyával Idesüss Enciánnal részt vettünk a 2013-as világkiállításon, ahol hatalmas sikert értünk el, ugyanis Champion osztályban CAC, CACIB, BOS, azaz VILÁGGYŐZTES címet szerzett. Ez a kutya a későbbiekben HGRCH, HSCH, SRBCH, CRCH, ICH címeket is megszerezte.
2015-ben ismét mellénk állt a szerencse, és bebizonyosodott, hogy a koncepciónk jó. Fiatal osztályban VILÁGGYŐZTES lett az általunk tenyésztett Great by Lucky Dioda, a Milánóban megrendezett világkiállításon. Általa elmondható, hogy kennelünkből világgyőztes kutya is kikerült, rájuk azt hiszem méltán vagyunk büszkék. Ez a kutya Olaszországban él, gazdái még számtalan kiállításra elvitték és a következő címeket nyerték el: Bundes Jugend Sieger VDH 2015,World WUT Champion 2015, Klub Sieger DTK 2015, Club Junior Champion
 KBTC 2015.

Az életünk 2018-ban megváltozott, bővült a család, gyermekünk született. Természetesen már nem a kutyázás volt fókuszban, ez háttérbe szorult. A szívem mélyén mindig visszavágytam a kiállítások világába, így megvettük életünk első corgiját, Denit. Mindig is tetszett ez a fajta, sokszor nézegettem a tenyésztők honlapját, hogy többet megtudhassak róla. Nem csalódtam!!! Hihetetlen, hogy ez a kiskutya mennyire finoman bánik a kislányunkkal. Nagyon könnyen beilleszkedett, rabul ejtette a szívünket.

A kiállításokra 2020-ban kezdtünk el újra járni. Immár corgival. Megismertem néhány remek embert, azt hiszem elmondhatom, hogy barátságok is szövődtek. Deni szépen szerepelt, jó néhány címet szerzett.

Szerencsések vagyunk, hiszen az elmúlt 12 évben rengeteget tanultunk a kutyákról, kutyázásról, tenyésztésről. Rengeteg örömön és bánaton, sikeren és bukáson vagyunk túl. Sok tapasztalatot szereztünk, méghozzá olyan tapasztalatot, melyet nem lehet könyvekből elolvasni, meg kell élni, végig kell csinálni.

Corgi kennelünk kicsi, hiszen nem rég kezdtük az egészet, de azt hiszem, hogy nagyobb céltudatossággal tudunk ebbe belevágni, hiszen a tacskók sok mindenre megtanítottak minket.

Székely Erika & Bakos Balázs 

FCI Kennelünk különböző tenyésztői szervezetek és klubbok tagja, úgy mint: