Kinek való a corgi?

2021.03.01

Egyértelműen azoknak javasolható, akik olyan problémamentes kistestű kutyát szeretnének tartani, akivel kellemes az együttélés, de szükség esetén tudja azt, amit a nagyok. A Corgi nagy kutya kis lábakon.

Családoknak. A fajtát eredetileg marhaterelésre használták, ahol méretbeli hiányosságait heves, rámenős fellépésével hatékonyan pótolta. Napjaink Corgiját már kevésbé használják erre, ehelyett viszont ideális és tökéletes családi kutyává lépett elő.

Azoknak, akik szeretnének egy mérete ellenére roppant teherbíró, kitartó, gyors és energikus kutyust a mindennapokban, mely hihetetlen intelligenciával rendelkezik.

Azoknak, akik vágynak egy ragaszkodó, ember centrikus, simulékony, könnyen bármilyen helyzethez alkalmazkodó fajtára.

Azoknak, akik egy egészséges fajtát szeretnének, mely kevéssé terhelt a különböző genetikai betegségektől.

Azoknak, akik büszkék lennének egy bátor, mindig tettre kész kutyára, aki kis mérete ellenére hatalmas egóval sok nagy kutyát megszégyenít.

Azoknak, akik olyan társat szeretnének, akinek a szemeiben ott az állandó érdeklődés és értelem tükröződik benne.

Azoknak, akik sosem szeretnének unatkozni, és egy cuki humoros kutyára vágynak, aki vidámságot hoz a mindennapjaikba.

Azoknak, akik olyan társat szeretnének, akinek a gazdi az Isten és rajongással szereti, minden lépését figyelemmel kíséri, felügyeli, őrzi.

Azoknak, akik olyan odaadó kutyát szeretnének, aki a család minden tagjával megtalálja a közös hangot: a gyerekekkel játszik, bohóckodik; a konyhafőnök minden mozzanatát figyeli és segít a lepattanó falatok eltakarításában, a pihenő mellé pedig szívesen letelepedik jó szorosan, hogy hozzáérjen imádott gazdájához.

Azoknak, akik olyan kutyák szeretnének, aki mindenben részt tud venni, garantáltan bírni fogja energiával, legyen az túrázás, futás, engedelmességi feladatok-kutyasuli, úszás, terelés..., de ha kell, képes órákig egyedül is elleni.

Azoknak, akiknek szükségük van egy éber és erőteljes hangú jelzőkutyára, aki a legkisebb neszre is felfigyel és nem rest a gazdi tudtára adni.

Azoknak, akiknek van már egy kutyusuk és mellé szeretnék, ha lemozgatná egy mindig vidám, boldog, folyton elfoglalt, játékos Welsh Corgi.

Azoknak, akiknek idejük és hajlandóságuk van foglalkozni a kutyájukkal és nem divatból szeretnének Corgit. Akik járnak kutyasuliba, hogy az eb szellemileg és fizikailag is le legyen fárasztva. Azoknak, akik nem kerti dísznek szánják.

Azoknak, akik elviselik a kutyaszőrt a ruhájukon, akik jóban vannak a porszívóval.

Azoknak, akik viszonozni tudják a feléjük áradó szeretetet.

Azoknak, akik képesek kordában tartani a Corgi szinte csillapíthatatlan étvágyát, ügyelve az egészsége megtartására, hogy kedvencét ne hizlalja el!

Forrás